Handy Cure -laser

Handy Cure -laser on matalatehoinen ja turvallinen kotikäyttöön suunniteltu laser, jota voi käyttää sekä ihmisille että koirille. Handy Cure -laserin toiminta perustuu puhtaan valon aiheuttamaan fotokemialliseen reaktioon soluissa eli siten se pyrkii edistämään solutoimintoja kehossa. Sen yleisimmät käyttötarkoitukset ovat kroonisten vaivojen hoito kuten nivelrikko sekä akuutti kivunlievitys esim. tulehtuneet lihakset.

Laserhoito vaikuttaa kehon veren- ja lymfanestekiertoon, solutason aineenvaihduntaan, paikalliseen immuunivasteeseen, edistää kuona-aineiden poistumista kehosta sekä parantaa solujen hapensaantia. Laser vaikuttaa myös mm. endorfiinien erittymiseen, jolloin se on erinomainen hoitomuoto kivunlievitykseen. Laserhoidon reaktiot ovat hyvin yksilöllisiä, mutta oikein käytettynä se on turvallinen hoitomuoto ja saattaa käynnistää paranemisprosesseja.

Vaikka Handy Cure on turvallinen käyttää, sitä ei suositella käytettäväksi, mikäli koirallasi on todettu pahanlaatuinen kasvain, kuumetta, infektio tai vuotava haava. Se ei kuitenkaan aiheuta syöpää, vahingoita sikiötä tai kehon elintärkeitä elimiä. Myöskään kehossa oleva metalli ei haittaa käyttöä, sillä laser ei kuumenna sitä. Laserin hoitokertojen määrä riippuu vamman laajuudesta, mutta useita haavoja voi hoitaa jopa päivittäin. Hoitovaste alkaa usein näkyä jo muutamien hoitokertojen jälkeen. Laserhoito on koiralle miellyttävä ja kivuton kokemus.

Laserin käyttökohteita koirilla ovat mm.

  • tulehtuneet lihakset, jolloin niitä ei voi hieroa. Laserin avulla lihakseen saadaan kuitenkin verenkiertoa liikkeelle ja siten edistetään paranemisprosessia lihaksessa
  • leikkauksien jälkeisen nestekertymien vähentämiseen esim. nivelessä
  • haavojen hoito, jolloin laserin vaikutus pääsee solutasolla vaikuttamaan haavan paranemiseen
  • kireät ja arat lihakset, koska laserilla on mahdollisuus päästä syvemmälle lihakseen ja siten lisätä hieronnan hyötyjä
  • kivun lieventäminen esim. nivelrikon hoidossa yleinen hoitomuoto
  • vammat esim. revähdykset, jolloin laser pääsee hoitamaan lihaksen sisällä olevaa vauriota solutasolla
  • arpikudokset esim. kastrointi
  • hermovauriot

Käytän Handy Cure -laseria hieronnan yhteydessä aina tarvittaessa ja jokaisen koiran yksilöllisten tarpeiden mukaan. Tapauskohtaisesti käytän laseria myös erillisenä hoitomenetelmänä, jolloin sovitaan sen käytöstä erikseen. Mikäli sinulle heräsi kysyttävää aiheesta, niin ota rohkeasti yhteyttä!